zondag 14 december 2008

2009 Discontinue of Breeding Indian Dogs

UPDATE Sept 2010 : WE HEBBEN EEN PUP REU VAN ECHTE OUDE INDIAN DOG LIJNEN GEVONDEN VIA EEN VRIENDIN FOKKER IN DE USA EN HEM NAAR NEDERLAND GEIMPORTEERD. OOK KRIJGEN WE DIT JAAR EEN INDIAN DOG TEEF VAN EEN ANDERE BLOEDLIJN (Zij word voordat ze naar Nederland komt al gedekt in de USA )EN PROBEREN WE ZO WEER TE BEGINNEN EEN TOEKOMST VOOR DE INDIAN DOG IN EUROPA OP TE BOUWEN !


In 2009 stoppen we met het fokken van American Indian Dogs. We hebben dit besloten omdat onze teefjes ouder worden en onze honden nu met pensioen gaan. We hebben ervoor gekozen geen nieuwe lijnen meer te importeren. De honden van Kim la Flamme en de honden die van zijn honden afstammen hebben tegenwoordig teveel Kelpie en ander huishonden bloed in hen en zijn doodgewone mixen zoals in ieder asiel een zo´n hond te vinden is en je beter daar een hond kunt zoeken raden wij aan en deze een gelukkig en goed tehuis geven inplaats van de broodfok van La Flamme te stimuleren
meer info lees de indian dog hoax http://www.museumofhoaxes.com/hoax/forums/viewthread/1376/
de meeste van Kims tegenwoordige ´indian dogs´ stammen af van de working kelpies
van http://www.herdeverything.org/ kijk en vergelijk ! Lisa de eigenaresse van deze kennel heeft meerdere honden aan Kim verkocht.
De andere fokkers in Nederland en de USA gebruiken steeds meer coyote of wolf in hun bloedlijnen wat later voor problemen kan zorgen. Deze honden hebben nog weinig met de indian dog van vroeger te maken maar zijn husky x coyote of husky x wolf kruisingen. http://www.dogbreedinfo.com/coydog.htm

De honden die wij gehad en gefokt hebben zoals de eerste Indian Dog in Europe Hawkeye en Ohtika en hun zoon Mohawk zijn niet te vergelijken met de Indian Dogs die tegenwoordig gefokt worden. Fotos van onze honden vind je in de slideshows iets verder naar onder in dit blog. Wij zijn trots op onze oude honden en de honden die wij gefokt hebben en willen het daarom hier bij laten en ons niet laten wegzakken in de kwaliteit van de indian dogs die tegenwoordig gefokt worden.



Fotos: Mohawk en Hawkeye oa LaFlamme gebruikt fotos van onze honden voor het promoten van zijne !!!

De fotos van onze honden worden op vele sites in Nederland en de USA gebruikt om de indian dog te promoten. Mensen !! trap hier niet in. Deze honden zijn er niet meer. De indian dog van tegenwoordig is een kruising met kelpie , husky en als je geluk hebt wat wild bloed erin !! Een dure vuilnisbakkenras dus! Wij verlagen ons hier niet in en met het met pensioen gaan van onze honden stoppen we daarom met het fokken van de Indian Dog !